Make your own free website on Tripod.com

Reistips

Home

Zin om een keertje met een ander vervoersmidel te reizen dan de auto of de trein neem de bus!!!! De busbedrijven hebben hele leuke en mooie lijnen dwars door Nederland hier een aantal die ik ken. Tevens zijn er ook tips om voordelig te reizen. Aanvulingen?? Neem contact op!!

Klik op de artikelen om naar een site te gaan met informatie over het artikel van het desbetrefende bedrijf/instelling.

verklarende tekens achter stations namen: M=metro NS=trein S=sneltram.

Nederland

Geheel Nederland - In de zomer(juli en augustus)is er een dagkaart verkrijgbaar genaamd "zomerzwerfkaart" voor F16,50 per volwassenen en voor kinderen F12,50 Belangerijk deze kaart is niet verkrijgbaar bij de RET!!!!! voor de regio Rotterdam tip koop hem gewoon bij Conexxion chauffeur!!!

Regio Rotterdam - De RET heeft een dagkaart waarmee je in het Rotterdams vervoer gebied vrij mag reizen. Deze dagkaart kost f12.00 voor volwassenen en f6.00 gerudezeerd tarief.

Regio Rotterdam - Rond grote evenementen in Rotterdam zijn meestal speciale RET-dagkaarten te koop klik hier om de actueele acties te zien.

Regio Zuid Holand en Utrecht - Neem eens lijn 154 van Rotterdam Zuidplein(M) naar Utrecht CS(NS,S). Deze lijn zal u voeren langs de Lek en door plaatjes waar u nog nooit van gehoord heeft. De reistijd is dik 2 uur.

Regio Zuid Holland en Zeeland - De langste lijn die ik ken is lijn 104 van spijkenisse Centrum(M) naar Vlissingen Station(NS). Deze lijn over het de Brouwersdam, Haringvlietdam en De Oosterschelde kering. De reistijd bedraagd 3,5 uur een lange zit dan is er nog het feit dat Conexxion meestal op deze lijn oude bussen inzet met leren bekleding waardoor dit niet echt comfortabel is. Winterdienstregeling

Buitenland

Duitsland

Heel Duitsland - (tip)In Duitsland is het redelijk normaal dat je per bus betaalt. Maar de meeste busmaatschapijen hebben ook dagkaarten en/of familiekaarten. Daarnaast kennen ze in Duitsland ook verkeersverbonden die vaak per regio werken. De meeste verkeersverbonden hebben ook kaartjes waardoor je goedkoper kan reizen.

Zwitserland - Als uw kinderen heeft kunt u een speciale kaart krijgen voor de kinderen van 20 Zwitserse Frank waardoor de kinderen gratis mee mogen in bus, trein en tram.